”Luis Enrique har misslyckats med Aleix Vidal”

Försvararen väntas lämna i januari

Efter interna sprickor samt misslyckades prestationer har Aleix Vidal hållits utanför startelvan. Nu väntas även spanjoren tvingas lämna Barcelona redan i januari.

När Dani Alves i somras beslutade sig för att att lämna Barcelona, efter åtta säsonger i den katalanska storklubben, tvingades man leta efter en ny högerback. Lotten föll på den landslagsmeriterade försvararen Aleix Vidal, som dock redan värvades in under vintern, och hade gjort en lysande säsong i Andalusien med sitt Sevilla.

Men bara ett år efter att ytterbacken anslutit sig till klubben kan han nu komma att lämna. Det efter att det skapats en stor spricka mellan honom och tränaren Luis Enrique, något som inneburit att Vidal inte fått beträda Camp Nou, eller en bortamatch, på över två månader för klubben.

PL-stjärnan kan ersätta

Enligt spanska Marca tar Barca-tränaren på sig skulden för försvararens misslyckande i laget då Enrique menar att han inte lyckats bra nog med att anpassa honom till Barcas spelstil. Marca skriver också att i dagsläget talar allt för att Vidal kommer att lämna Barcelona i januari och att en ersättare kommer tas in.

För Aleix Vidals del ser det ut att kunna bli en återkomst till Sevilla, även om flera andra La Liga samt Serie A-lag visat intresse för honom. Barcelona ser ut att lägga vantarna på en Premier League-spelare, och den förre Liverpool-spelaren Glen Johnson har uppgetts vara Barcas förstanamn just nu.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply