Kan Dennis Suarez axla Andres Iniestas roll?

Suarez kan bli Iniestas ersättare i Barcelona

Andres Iniesta är en av de klart bästa spelarna som någonsin beträtt en fotbollsplan, och är därför en av de största legenderna från Barcelona. Snart kommer dock 32-åringen att lägga skorna på hyllan, och då behöver den katalanska storklubben en ersättare.

Påstår du att Andres Iniesta inte är en levande legend lär du få mothugg från många håll. Barcelona-spelare är överlag inte alltid de mest populära, framför allt inte i Spanien, på grund av de politiska debatter som Kataloniens självständighetsrörelse bidragit till. Men Iniesta är en av få som kan få stående ovationer på praktiskt taget varje arena i Spanien och Europa.

Med över 400 matcher i bagaget för den enda klubben har presenterat på a-lagsnivå, och med sina 29 titlar är det inte konstigt att Barca-fansen är oroade för den dagen då Iniesta lägger av med fotbollen. Nu kan dock ersättaren redan vara funnen.

”Han är som Harry Potter”

Mittfältstalangen, den 23-årige Denis Suarez, är på väg att slå sig in i startelvan. En stor anledning är att Iniesta dragits med skadeproblem, vilket öppnat upp en lucka för den unge Barca-spelaren. Dessutom är tränaren Luis Enrique oerhört nöjd med vad han sett den här säsongen.

Dennis Suarez kan absolut bli Iniestas ersättare på lång sikt, varför inte? säger tränaren till tidningen Sport och fortsätter:

– Men Iniesta är som Harry Potter, han skapar magik. Vi får inte sätta för mycket press på någon att bli så bra som Iniesta, jag vet inte ens om det är möjligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply