Ivan Rakitic avböjde tre toppbud

Ivan Rakitic avböjde tre toppbud

Ville stanna i Barcelona

FC Barcelonas stjärnmittfältare Ivan Rakitic valde att avböja tre stycken toppbud under sommarens transferfönster från toppklubbarna Chelsea, Manchester United och Juventus, för att stanna kvar i Barcelona.

FC Barcelonas stjärnmittfältare Ivan Rakitic har varit på radarn av några av Europas största toppklubbar efter att förra året ha gjort många bra insatser. Trots att Rakitic ofta blev utbytt av tränare Luis Enrique, så står han nu inför att skriva på ett nytt kontrakt på Camp Nou, som för närvarande sträcker sig till 2019. Det var det faktum att han så ofta byttes ut som fick stora klubbar som Chelsea och Manchester United att tro att de hade en chans att kunna värva mittfältaren, rapporterar Mundo Deportivo. Även Juventus skall ha varit intresserade.

Toppklubbarna Chelsea, Manchester United och Juventus var alla så intresserade att de kom med bud på mittfältaren, men Rakitic valde att avböja alla tre. Uniteds tränare Jose Mourinho sägs ha varit mycket intresserad av att värva den kroatiske mittfältaren, till och med efter att han lyckades med att få världsvärvningen Paul Pogba i en världsrekordbrytande transfer, och Antonio Conte ville se 28åringen ställa upp sig bredvid N’Golo Kanté i ett Chelseamittfält som fått en ny look.

Rakitic spelar i Barcelona sedan säsongen 2014/2015, men karriären började den kroatiske landslagsmannen i schweiziska FC Basel, för att därefter representera andra stora klubbar som tyska Schalke 04 och spanska Sevilla innan det blev Barcelona. Han står under kontrakt med Blaugrana till juni 2019 och kommer att stanna den kommande säsongen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply