Costacurta: ”Neymar är bättre än Cristiano Ronaldo och Messi”

Costacurta: "Neymar är bättre än Cristiano Ronaldo och Messi"

AC Milan-legendaren jämför med världsstjärnorna

Neymar har varit på ungefär samma nivå som världsklasstjärnorna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, och den före detta AC Milan-legendaren Alessandro Costacurta menar nu på att Neymar till och med är bättre än de båda stjärnorna.

Neymars karriär har gått spikrakt uppåt. Den talangfulle anfallaren visade redan tidigt vad han går för, och har fortsatt att leverera år efter år. Nu är vänstermittfältaren 25 år gammal och har hela världen vid sina fötter, även om många menar på att han har en förmåga att falla lätt på planen. Barcelona-anfallaren spelar tillsammans med Luis Suarez och Lionel Messi i det katalanska storlagets anfall och han möter med jämna mellanrum Cristiano Ronaldo, som tillsammans med Messi sägs vara världens bästa fotbollsspelare, en titel som det ständigt bråkas om.

AC Milan– och Italien-legendaren Alessandro Costacurta menar dock på att det nu är Neymar som tar över tronen från de båda tidigare nämnda världsstjärnorna. Neymar har åldern med sig och har redan hunnit uppnå så mycket, något som Costacurta ser som positivt.

– När det kommer till Neymars personligt, så tror jag han är väldigt lik Ronaldo. Han är väldigt aktiv på sociala medier men han har inte samma kvalitéer som Ronaldo, sade Costacurta via Goal.

– Jag tror, mer eller mindre, de kommer att göra samma antal mål i slutet av deras karriärer. Neymar är redan Ballon d’Or-material. Allvarligt, så tror jag i detta ögonblick att Neymar är bättre än Cristiano Ronaldo och Messi, han är den bäste spelaren i världen just nu, 2017. Om vi tar oss en titt på hans insatser och vi jämför dem med Messis och Ronaldos, så tycker jag att Neymar bara är bättre för tillfället, avslutade Costacurta.

Neymar har uttalat sig om att han vill spela i Premier League, och Chelseas ägare Roman Abramovitch skall ha erbjudit Neymar till tränare Antonio Conte, som tackade nej.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply