bet365

Arda Turan trivs i Barcelona – kan stanna

Ryktas gå till Kina – men trivs i Barca

Barcelona-mittfältaren, Arda Turan, har ryktats bort från Camp Nou ett tag, men det verkar som om turken stannar i storklubben.
– Jag spelar i världens bästa lag, säger den turkiske landslagsmannen till beIN Sports.

Arda Turan må inte haft sin enklast tid i karriären. Den nu 30-årige mittfältaren köptes till det turkiska storlaget Galatasaray som 19-årig stortalang och han stannade i Istanbul-klubben i sex säsonger.

Efter det köpte storsatsande Atlético Madrid upp honom, en klubb som gärna la fokus på att scouta spelare, och visst hade de scoutat Turan väl. När han köptes in säsongen 2011/12 blev han snabbt en av de viktigaste spelarna, och framför allt de två sista säsongerna i Madrid var han oerhört viktig för tränaren Diego Simeones lagbygge.

Vill stanna i Katalonien

Han köptes tillslut av Barcelona för 350 miljoner, något som gav Atlético en vinst på 200 miljoner kronor. Tiden i Barca har dock inte blivit exakt som han, eller laget, hade hoppats på. Turken har fått det svårt att slå sig in i startelvan och sedan ett längre tid har det ryktats om att Turan kommer lämna klubben till sommaren. Något han själv nekar till:

– Just nu spelar jag i världens bästa lag. Jag försöker bli en viktig del av det här laget, det är mitt mål, säger Barca-mittfältaren som i Kina skulle kunna bli den dyraste spelaren någonsin.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply