Bekräftar: Gareth Bale förlänger med Real Madrid

bet365
Bekräftar: Gareth Bale förlänger med Real Madrid

Walesaren skriver på femårskontrakt

Gareth Bale gjorde en strålande säsong förra året med såväl Real Madrid som med Wales i EM i Frankrike, detta trots att han ådrog sig diverse skador under årets gång, och belönas nu med ett nytt femårskontrakt.

Den spanska tidningen Marca rapporterar om att det nu är klart och Real Madrid har, efter mycket hårt arbete från deras sida, lyckats säkerställa att Gareth Bale stannar kvar i klubben och fortsätter bära den vita tröjan för den närmaste framtiden. Walesaren har skrivit på ett kontrakt till och med 2021 vilket innebär att han står inför ytterligare fem år med Los Blancos.

Tack vare Bales starka insatser under förra säsongen, dels för Wales i EM i Frankrike såväl som för Real under säsongen, ville klubben belöna anfallaren för sitt hårda jobb och samtidigt säkerställa att de fortsätter få ut det bästa av walesaren. Trots en del skador under fjolårets säsong lyckades Bale med att bidraga med 19 mål och 11 assists, ett makalöst resultat över 23 matcher.

En annan superstjärna, Cristiano Ronaldo, kommer även han att förlänga, något som sägs komma att presenteras i september. Förlängningen innebär även en löneförhöjning för Bales del, vilket betyder att han kommer tjäna runt 10 miljoner euro per år och placerar sig själv på samma lönenivå som kaptenen Sergio Ramos och precis bakom Ronaldo som den mest välbetalda i klubben.

Även den unge norske talangen Martin Ödegard skall ha förlängt och stannar i klubben till 2021. Trots detta kommer han att skickas ut på lån under den kommande säsongen, detta för att få mer speltid i benen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply