Uppgifter: Jonas Eriksson dömer Champions League-finalen

Svensk håller i pipan när Champions League ska avgöras

Det blev ingen VM-final för två år sedan. Nu talar allt för att svenske Jonas Eriksson blir huvuddomare i Champions League-finalen mellan Atlético Madrid och Real Madrid. 

Senast en svensk var inblandad i en Champions League-final var när Henrik Larssons Barcelona och Fredrik Ljungbergs Arsenal ställdes mot varandra 2006. Nu ser det ut att vara dags igen, men denna gången i form av en domare. Enligt den spanska radiokanalen Cadena Cape blir det alltså Sveriges domarstjärna Jonas Eriksson som får döma Madridderbyt mellan Atlético och Real den 28:e maj.

Jonas Eriksson dömer finalen. Jag är 100 procent säker på uppgifterna, sa reportern Ramón Fuentes i radiokanalens sändning.

Missade VM-finalen 2014

Inför VM-finalen mellan Tyskland och Argentina i Brasilien för två år sedan uppgavs Jonas Eriksson var en av favoriterna till att få döma matchen. Men valet föll i stället på italienaren Niccola Rizzola, vilket Eriksson erkände var en stor besvikelse i sitt sommarprat ett år senare.

”När Nicola Rizzolas namn presenterades var jag först av alla framme för att gratulera honom. Men tillbaka på hotellrummet tog känslorna överhand. Jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna”, sa han då.

Jonas Eriksson deltog även i förra årets Champions League-final mellan Juventus och Barcelona, men då som fjärdedomare.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365