Juventus gör United och Barca sällskap i jakten på Gimenez

Juventus gör United och Barca sällskap i jakten på Gimenez

Atlético-försvararen kan lämna till sommaren

Atlético Madrids framstående mittback José Gimenez, som även representerar Uruguay i landslagssammanhang, kopplas ihop med en flytt till sommaren och nu uppges Juventus ansluta till toppklubbarna Manchester United och Barcelona som redan jagar honom.

Den blott 21-årige mittbacken José Maria Gimenez representerar Atlético Madrid sedan 2013 då han kom från Danubio och ser nu ut som att han kan lämna till sommaren, enligt uppgifterna i media. TMW skriver att Atléti-försvararen jagas av flertalet storklubbar runt om i Europa, däribland sägs Manchester United vara väldigt intresserade, tillsammans med FC Barcelona. Båda klubbarna är i desperat behov av nya försvarare, speciellt den engelska klubben. José Mourinhos United har visat att de kan stå starka, men de har även visat att de är oerhört svaga vid tillfällen, då skador och svaga individuella insatser har bidragit till en svag försvarskedja, där Gimenez skulle kunna bidraga med stabilitet och trots sin unga ålder är han en försvarare att räkna med. Även de italienska, femfaldiga vinnarna Juventus är nu beredda att ge sig in i leken gällande jakten på Atlético-försvararen.

För närvarande står Gimenez under kontrakt med Atléti till juni 2018 och var tidigare en startspelare bredvid Diego Godín i Atléticos starka defensiv, men efter ett par misstag i Champions League blev han petad till förmån för Stefan Savic, som sedan dess har fått spela bredvid Godín, men har varit skadad under den pågående säsongen och har precis kommit tillbaka och även fått speltid. Han har även en cementerad startplats i Uruguays landslagsdefensiv bredvid sin klubbkollega Godín.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply