Guti: ”Ingen Atlético Madrid-spelare platsar i Real Madrid”

Guti: "Ingen Atlético Madrid-spelare platsar i Real Madrid"

Guti anser att ingen spelare i rivalen platsar i hans förra klubb

Den före detta Real Madrid-spelaren anser att ingen spelare i Atlético Madrid skulle platsa i startelvan på Santiago Bernabeu, uppger Football Espana.

Guti spenderade 15 år i Real Madrids A-lag. Mellan 1995 och 2010 representerade han klubben i sitt hjärta och spelade över 500 matcher på Santiago Bernabeu. När karriären tog slut bekräftade Guti sina framtidsplaner, där han nämnde att han i framtiden skulle vilja träna ett av klubbens ungdomslag.

Inför lördagens derby mot Atlético Madrid har den före detta Real Madrid-spelaren uttalat sig om båda lagens trupper. Han anser att ingen spelare i rivalen skulle platsa i hans förra klubb.

– Jag tror inte att någon spelare i Atlético skulle platsa i dagens Real Madrid, säger Guti enligt Football Espana.

Dock så påpekar Guti att Atlético har blivit ett mycket starkare lag under de senaste åren.

– När jag spelade var det enkelt att komma till Vicente Calderon. Sedan Diego Simeone anlände har det blivit svårare. Nu är Atlético ett av Reals största hot och jag vill att de förlorar varje match.

Inför matchen har Atlético-tränaren Diego Simeone hävdat att Real Madrid ofta får fördelar av domarna. Detta är något som Guti inte håller med om.

 Simeone är en bra tränare, men detta är bara påhitt. Om något, så har Barcelona fått mycket mer fördelar än Real. Neymar, Dani Alves och Jordi Alba överdriver mer än nödvändigt när de faller till marken. Neymar förtjänar en Oscar, säger Guti enligt Football Espana.

Inför lördagens derby ligger Atlético Madrid tvåa i den spanska ligan på 55 poäng. Rivalen Real Madrid jagar bakom på 54. Båda lagen har dock en bit upp till Barcelona, som leder ligan. Ligaledaren står på 63 poäng med 13 omgångar kvar att spela.     

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply