Diego Simeone måste betala en halv miljard för att lämna Atletico Madrid

bet365

Ryktas bort från Atletico Madrid – men klausulen kan stoppa honom

Det har under de senaste säsongerna ryktats om att Atletico Madrid-tränaren Diego Simeone ska vara på väg bort från huvudstadsklubben. Redan till sommaren tror vissa att han lämnar, men nu kan spansk media avslöja en klausul i hans kontrakt som kan göra det nästan omöjligt för honom att lämna innan 2018.

Diego Simeone kan mycket väl komma att bli en av de mest framgångsrika tränarna någonsin. Han har redan tagit Atletico Madrid från att vara en medioker klubb i La Liga till att vinna den spanska ligan genom att spela 1-1 borta mot BarcaCamp Nou i den avslutande omgången.

Han har dessutom bevisat sig stark ute i Europa. Även om han aldrig vunnit Champions League har det blivit två finaler på de tre senaste försöker. Båda finalmatcherna slutade med förluster mot Real Madrid. Den första i Lissabon och den andra i Milano.

Kan lämna – men inte än

SE ÄVEN: De tjänar bäst i La Liga

Att Diego Simeone kommer lämna Madrid-laget är praktiskt taget klart. Den argentinske tränaren har själv sagt att han kommer lämna, men dock inte förrän hans kontrakt tagit slut, och anledningen verkar vara ganska klar. För enligt den spanska radiostationen COPE ska Simeone ha en klausul i kontraktet som gör att han måste betala 50 miljoner euro, alltså en halv miljard kronor, för att lämna klubben tidigare. Inter ska dock ha uppgetts vilja betala den summan för argentinarens tjänster.

Atletico Madrid fortsätter sitt race i La Liga. Nyligen vann de mot Sevilla vilket gör att de har goda möjligheter att komma trea. I Champions League ska de möta Leicester City, som slog ut just Sevilla i åttondelsfinalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply