bet365

Diego Simeone hyllar den tyska fotbollen

Diego Simeone hyllar den tyska fotbollen
bet365

Inför mötet mot Bayern München

Diego Simeone väljer att hylla den tyska fotbollen och deras speciella stil på presskonferensen inför Atletico Madrids toppmöte mot Bayern München i Champions League.

Det är ett mycket speciellt möte som tar plats på Vicente Calderon ikväll. De båda topplagen Bayern München och Atletico Madrid drabbar samman i det första av två heta möten i Champions Leagues gruppspelsfas. Det är ett möte som utspelade sig även i våras, då de båda lagen ställdes mot varandra, men då i Champions Leagues semifinal och spelade två mycket spännande matcher mot varandra med intriger och dramatik, innan Atletico tillslut gick vidare till finalen.

Atleticos tränare Diego Simeone har inför matchen uttalat sig om tyskarna och vad han tycker om deras spel.

– Jag har högaktning för den tyska fotbollen, den tyska karaktären, för deras kontinuitet och envishet. Jag beundrar sättet som tyskarna tänker på väldigt mycket. Jag hoppas att vi (mot Bayern) också kan tänka så, sade den argentinske tränaren.

Atletitränaren menar på att Carlo Ancelottis Bayern München spelar ett mer direkt och vertikalt spel än Pep Guardiola och att han ser en styrka på deras vänstersida.

– De spelar starkare med Alaba och Ribéry, de båda kombinerar bra, där måste vi räkna med ett starkt spel, avslutade tränaren.

Simeone berättade även lite hur hans startelva kommer att se ut och att den tidigare tungt kritiserade anfallaren Fernando Torres kommer att starta bredvid Antoine Griezmann på anfallet, ett ovanligt val med tanke på att Torres är 32 år och inte brukar få starta i ligan, där andra yngre anfallar prioriteras, men Simeone siktar på erfarenhet.

– Torres kommer att vara en viktig spelare och kommer även att vara med i startelvan, sade Simeone.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply