bet365

Diego Costa återförenas med Atlético Madrid?

Atlético Madrid vill köpa tillbaka Diego Costa

Diego Costa, 27, vill återvända till Atlético Madrid och klubben är lika intresserade av att köpa tillbaka anfallaren. Det enda problemet i ekvationen är Costas nuvarande klubb, Chelsea.

Atlético Madrid skulle gärna vilja ta tillbaka Diego Costa, 27, till Vicente Calderon under sommarens transferfönster och anfallaren är lika angelägen om en återförening. Smolket i glädjebägaren är dock – ännu en gång – Chelsea, vilka Costa representerar för tillfället. Londonklubben är, enligt rapporter till Marca, inte särskilt angelägna om att sälja den spansk-brasilianske anfallaren för tillfället.

Diego Costa lämnade Atlético Madrid 2014

Anledningarna bakom detta är bland annat att Costa fortfarande är en av klubbens viktigaste tillgångar och det faktum att de spenderade mycket pengar (cirka 340 miljoner kronor) när de värvade honom från Atlético sommaren 2014. Därför är det osannolikt att Chelsea vill underlätta en flytt tillbaka till den spanska huvudstaden för Costa. För att sammanfatta är saker och ting på is just nu.

Med tanke på den rådande situationen har Diego Simeone, Atlético Madrids tränare, inget annat val än att leta efter andra alternativ (PSG-anfallaren Edinson Cavani är högst upp på den listan) men Diego Costa är fortfarande den spelare Simeone vill ska leda styrkorna nästa säsong. Så länge FIFA inte hindrar Atlético från att värva några spelare i sommar, förstås.

Det blev Spanien för Diego Costa

När Jackson Martinéz såldes till Guangzhou Evergrande i februari 2016 fick de rödvitrandiga €42 miljoner (cirka 390 miljoner kronor) att förfoga över och de gjorde då ett försök att inleda samtal med Chelsea angående Costa. Premier League-klubben var dock inte beredda att dyka upp till förhandlingsbordet och La Liga-klubben valde då att avvakta i syfte att lägga ett nytt bud vid slutet på säsongen, enligt Marca.

Diego Costa föddes 1988 i Brasilien men har både spanskt och brasilianskt medborgarskap. Efter två träningslandskamper med Brasilien i mars 2013 valde han att representera Spanien i landslagssammanhang och i VM 2014 spelade han två matcher.

SE ÄVEN: Diego Costa i samtal med Atlético Madrid

SE ÄVEN: Chelsea nobbar Atléticos bud på Diego Costa

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply