Chelsea jagar Monacos Tiemoué Bakayoko

Chelsea jagar Monacos Tiemoué Bakayoko

Tiemoué Bakayoko på väg till Chelsea

Antonio Conte är väldigt intresserad av att värva mittfältaren som denna säsong varit en av Monacos bästa spelare.

Sommaren är här något som även betyder att transferfönstret har öppnat. De engelska storklubbarna är igång för fullt med att förstärka sina trupper till den kommande säsongen där framför allt Manchester City redan värvat både Bernardo Silva och Ederson. De regerande Premier League-mästarna Chelsea har även satt igång med sina transferplaner inför den kommande säsongen.

En punkt som är långt ifrån klar till säsongen 2017/2018 är vilka spelare som Antonio Conte vill använda sig av på mittfältet. Nemanja Matic framtid i den engelska huvudstadsklubben hänger i luften och enligt engelsk press ska Conte vilja förstärka mittlinjen med Tiemoué Bakayoko från AS Monaco. Fransmannen har varit en av furstendömsklubbens bästa spelare under den gångna säsongen och nu kan en flytt till de brittiska öarna bli aktuell.

Bakayoko som är 22 år har ett kontrakt med sin nuvarande klubb till och med sommaren 2019. Ett köp av spelaren skulle komma att kosta Chelsea omkring 45 miljoner euro, ett pris som Roman Abramovich sägs vara beredd att betala.

Chelsea jagar Monacos Tiemoué Bakayoko

Kan släppa Diego Costa i sommar

Chelsea planerar att värva flertalet spelare till nästa säsong, men man kommer även göra sig av med namn, bland de Diego Costa. Anfallaren från Brasilien anslöt till klubben efter att ha vunnit La Liga med Atlético Madrid sommaren 2014 och gjorde succé. Vid sidan av planen ska spelaren dock inte alls trivas, något som gjort att han vill återvända till den spanska huvudstadsklubben. Costa har själv uttryckt sin önskan om att få spela i Atlético Madrid igen, men det blir inte lätt att flytta från Stamford Bridge till Estadio Metropolitano. På torsdagsförmiddagen kom nämligen idrottens skiljedomstol med beskedet att man inte häver Atlético Madrids registreringsförbud i sommar, något som innebär att spanjorerna inte kan registrera nya spelare i truppen.

Något man i så fall skulle göra är att värva Costa för att sedan låna ut honom, alternativt låta honom sitta på bänken till januarifönstret öppnat, något Barcelona gjorde med Arda Turan och Aleix Vidal.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Chelsea stjärnor 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365