Celta Vigo vill värva Luciano Vietto från Atlético Madrid

Celta Vigo vill värva Luciano Vietto från Atlético Madrid

Luciano Vietto till Celta Vigo

Efter ett misslyckat år i Atlético Madrid är Luciano Vietto på väg att lämna den spanska huvudstadsklubben för att skriva på för Celta Vigo.

Atlético Madrid har denna säsong trots en svag inledning ryckt upp sig och slutat trea i La Liga och tagit sig till final i UEFA Champions League där stadsrivalerna Real Madrid står för motståndet. Det är dock inte alla som är helt nöjda med den rödvita klubbens säsong. Anfallaren Luciano Vietto som kom inför säsongen har inte alls lyckats slå sig in i Diego Pablo Simeones lagbygge och enligt spansk media ska spelaren vara på väg till ligakonkurrenten Celta Vigo.

Den galiciska storklubben har visat intresse för Vietto under en längre tid och enligt Diario AS ska förhandlingarna mellan de båda klubbarna vara långt gångna och övergången sägs komma att bli klar någon gång i nästa vecka.

Det mesta tyder på att det kommer bli en permanent övergången för Vietto, detta då Celta Vigo inte gillar att låna in spelare. Atlético planerar dock att baka in en vidareförsäljningsklausul och en återköpsoption på spelaren som kostade 20 miljoner euro när han anslöt till den spanska huvudstadsklubben sommaren 2015.

 

En av anledningarna till att Vietto vill lämna klubben är att han inte riktigt kommit överens med tränaren Diego Simeone. Trots att spelaren fått chansen har han inte lyckats anpassa sig till spelstilen och med spelare som Torres, Griezmann och Correa samtidigt som man kommer värva en anfallare i sommar finns det ingen plats för 22-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply