Bekräftat: Diego Costa ville återvända till Atletico Madrid

Diego Costa ville återvända till Atletico Madrid

Hindrades av några små detaljer

Diego Costa har i en intervju med spanska medier erkänt att han ville återvända till Atletico Madrid, men hindrades av detaljer, och nu är han fast besluten att göra allting för Chelsea under den kommande säsongen.

Rykten har länge kretsat kring Diego Costa. Den spanske landslagsmannen har länge sagts vara på väg bort från nuvarande klubben Chelsea. Det har uppgetts att anfallaren inte har trivts i London och på grund av många av sina kontroverser på spelplanen blir det även mycket uppståndelse i media och många motståndarsupportrar har svårt för honom. Det är inte svårt att förstå att anfallaren hade öppnat för en flytt bort från klubben, med ett återvändande till Atletico Madrid den troligaste destinationen. Det sägs till och med att Costa skall ha bett tränare Diego Simeone att hålla på transfern av Kevin Gameiro då han ville tvinga sig bort från Chelsea, detta efter att Atletico lagt ett generöst bud på 60 miljoner euro för att få tillbaka spanjoren till Vicente Calderon. Detta gick dock inte igenom och Gameiro värvades i alla fall.

Costa har nu, i en intervju med Minuto 0, berättat att han också ville tillbaka till Atletico, men klubbarna lyckades inte komma överrens då Conte ser anfallaren som en vital del i sin plan inför den nya säsongen.

– Vi alla vet att det fanns en möjlighet att återvända till Atletico Madrid men det kunde inte hända på grund av några detaljer. Jag skulle vilja tacka människorna från Atletico och speciellt el Cholo (Simeone) för att de alltid hade förtroende för mig, sade Costa under intervjun.

– Nu är jag i Chelsea, jag mår bra, jag har redan startat ligan. Förhoppningsvis så gör Atletico bra ifrån sig den här säsongen, som de gjorde förra kampanjen men vinner titlar.

– Sanningen är att jag hade önskan att återvända till Atletico. Jag ljuger inte. Alla vet vad som hände mig där (i London) med språket och sådana saker … Men jag kan inte klaga för fansen älskar mig och Chelsea respekterar mig. Saker är som de är, jag önskar Atletico det bästa, men jag måste göra mitt jobb i Chelsea, avslutade Costa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply