Cristiano Ronaldo riskerar fängelse för skattebrott

Cristiano Ronaldo riskerar fängelse för skattebrott

Chocken: Cristiano Ronaldos skattebrott avslöjat

Enligt den spanska tidningen El Confidencial som fått uppgifter från Football Leaks ska Cristiano Ronaldo ha använt sig av ett irländskt företag för att betala mindre skatt sen 2012.

Fotbollsstjärnor runt om i världen har under de senaste åren blivit avslöjade för skattebrott. För några år sen kom det fram att Leo Messi använt sig av företag i Panama för att inte betala skatt i Spanien och detsamma gäller även bland annat Neymar och Javier Mascherano.

Nu avslöjar El Confidencial att även Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo ska ha använt sig av ett utländskt företag för att betala mindre skatt, i detta fall irländska Multisports & Image Management (MIM) Limited. Portugisen har använt företaget för att dra in sponsor och reklamintäkter från bland annat Nike, Unilever, Kentucky Fried Chicken (KFC), Konami, Toyota Thailandia med flera.

Irland har den lägsta skatten i EU som ligger på blott 12,5 procent jämfört med Spanien där superstjärnan skulle betalt 43,5 procent.

Nu är det dags för det spanska skatteverket att utreda det hela och i värsta fall kan den regerande EM-mästaren och Champions League-vinnaren dömas till fängelse. Det kan även bli så att det endast blir böter för Ronaldo som anslöt till Real Madrid sommaren 2009.

Så sent som för drygt en månad sen skrev Cristiano Ronaldo på ett kontrakt med Real Madrid som binder honom till klubben till och med sommaren 2022. Kolla in vår lista fem saker du kan köpa med Cristiano Ronaldos nya lön så du får lite perspektiv på Ronaldos lön.

MISSA INTE: Superodds på El Clásico

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365