Barcelona intresserade av Bayer Leverkusens Bernd Leno

Barcelona intresserade av Bayer Leverkusens Bernd Leno

Ter Stegen är för framtiden

FC Barcelona är på jakt efter en ny målvakt, då de ser nuvarande Marc-Andre ter Stegen som en produkt för framtiden, men vill målvakten inte acceptera denna roll och förlänga kommer de att behöva söka sig en ny målvakt.

FC Barcelona har ett smärre målvaktsproblem som behöver lösas. De har Claudio Bravo i mål när de spelar La Liga matcher och den unge lovande tyske målvakten Marc-Andre ter Stegen i mål under Champions League och Copa del Rey matcher. Detta är dock en situation ter Stegen har uttalat sig om att han inte är bekväm i då han kräver mer speltid och känner sig trött på att sitta på bänken. Detta innebär att Barcelona sitter i en lite knivig sits. De ser nämligen ter Stegen som ett riktigt lovande prospekt och en målvakt för framtiden, men anser inte att han håller måttet ännu för att kunna få förtroendet att stå i mål för Blaugrana på heltid.

Barcelonas mål är dock att försöka övertala ter Stegen att stanna i klubben, skriver den spanska tidningen Mundo Deportivo. Detta kommer de att försöka göra genom att erbjuda 24åringen en högre lön samt att de kommer att lova målvakten att hans tid i mål för Barcelona kommer att komma. Skulle ter Stegen, som står under kontrakt hos Barcelona fram tills 2019, bestämma sig för att inte stanna i klubben så måste Barca hitta en ersättare. Den spanska tidningen nämner ett antal namn som Gero Rulli i Real Sociedad och Thibaut Courtois i Chelsea.

Men även två Bundesligamålvakter, Felix Wiedwald och Bernd Leno är två målvakter som Barcelona är väldigt intresserade av. Leno lät stryka sin utköpsklausul på 18 miljoner euro och sitt kontrakt hos Bayer Leverkusen, som löper till 2018, kommer han inte att förlänga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply