”Södra Spanien lockar för Rafael van der Vaart”

bet365

Holländaren har erbjudits till Malaga och Real Betis

Rafael van der Vaart såg ut att gå till Ajax. Nu vänder vindarna och enligt spanska AS vill han avsluta karriären i Spanien och har därför erbjudits till Malaga och Real Betis.

Den holländske veteranen Rafael van der Vaart lämnar den tyska Bundesliga-klubben Hamburg, som klarade sig med minsta möjliga marginal från nedflyttning. Den rutinerade herren har rapporterats vara dels aktuell för spel i MLS, men kanske främst ihop med en återkomst till Eredivisie och spel i Ajax.

Vill till södra Spanien

På tisdagen kommer däremot andra uppgifter som länkar honom söderut istället. Enligt den spanska tabloiden AS ska nämligen veteranen själv vilja avsluta sin spelarkarriär i Spanien. Anledningen ska vara att han vill befinna sig i närheten av Chiclana i södra delarna av landet, där han spenderade mycket tid i sin ungdom.

Spelaren själv har dessutom hintat själv om att han kan spela för Cadiz i framtiden, men med tanke på att klubben i bästa fall kan kvalificera sig för spel i Segunda Division till nästa säsong, ska bättre alternativ finnas för stjärnan.

Två La Liga-klubbar nämnda kandidater

Nu sägs istället Malaga och den uppflyttade klubben Real Betis vara närmast spelarens signatur. Det är dels klubbarna som befinner sig närmast området där spelaren vill befinna sig och dessutom ska båda klubbarna leta efter en ny kreativ mittfältare.

Dessvärre finns dels problemet med spelarens efterfrågade lön som skulle göra honom till en av de högst betalda spelarna i Malaga, alternativt den högst betalade spelaren i Real Betis. Därtill ska även andra intressenter finnas för holländaren. Men AS skriver också att spelaren själv kan känna sig tvingad till att acceptera det som erbjuds, för att få spela och bo i det område han önskar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply