Smedberg-Dalence frälser Peking i östgötaderbyt

Under söndagen var det dags för en utav de hetare drabbningarna i Allsvenskan, nämligen det kokande derbyt mellan IFK Norrköping och Åtvidabergs FF. Inför mötet låg Åtvidaberg före i tabellen med en poäng mer än IFK.

Åtvidaberg hade spelövertaget i första halvlek, men ett okreativt Norrköping tog ledningen. I 19:e minuten stöter förre Tysklandsproffset Andreas Johansson in 1-0 till IFK efter en hörna, och Nya Parken var i extas.

Efter knappa halvtimmen spelad skulle dock ÅFF ta sig tillbaka in i matchen, det genom veteranen Kristian Bergström. 39-åringen möter upp en nickskarv från Zatara, och den friställda mittfältaren bredsidar enkelt in kvitteringen.

Det var en match där det var Åtvidaberg som dominerade spelet markant, men istället skulle det bli hemmalaget som skulle ta tre poäng. Martin Smedberg-Dalence, som brukar vara framspelare, tog tillfället i akt och frälste ’Peking’ med sitt avgörande 2-1 mål. Han löper fint i djupled på passning från målskytten Johansson, snurrar bort sin försvarare i straffområdet och placerar in bollen i mål, helt otagbart för Henrik Gustavsson i ’Brukets’ mål.

Nu ligger IFK på en sjunde plats på 13 poäng, medan ÅFF halkar ner på en nionde plats med elva poäng.