Skyttekungen bäddade för tre poäng mot BP

IFK Göteborg hade viktiga poäng att hämta hemma på Gamla Ullevi när Brommapojkarna gästade. Vid en eventuell förlust är göteborgslagets chanser till europakval allt mer avlägsna.

Hemmalaget började matchen starkast och tog ledningen efter fyraminuters spel sedan Gustav Engvall rullat in 1-0-målet. 18-åringen spelades vackert fri ev Erik Salomonsson och rullade kyligt in bollen mellan benen på Blazevic i BP-målet.

Halvleken rullade vidare, med ett antal målchanser åt vardera håll, men slutade till sist 1-0.

Tidigt in i den andra halvleken kunde IFK Göteborg utöka ledningen – även denna gång fyra minuter in i halvleken. Allsvenskans skyttekung, Lasse Vibe, höll sig framme och hamnade i målprotokollet ännu en gång när 2-0-målet var ett faktum.

Strax innan full tid gjorde nyförvärvet Kenneth Zohore sitt första mål för IFK Göteborg och punkterade därmed matchen totalt. IFK avancerar förbi Kalmar i tabellen och tar nu plats som ligafemma, tre poäng bakom Häcken på fjärdeplatsen.