Skrällseger för Sirius i svenska cupen

Sirius var det bättre laget och vann över Djurgården med 2-1

Klockan 15.00 blåste domaren Mohammed Al-Hakim igång matchen mellan Sirius, nykomling i superettan, och Djurgården. Matchen spelades på Lötens IP i Uppsala inför 3200 åskådare. Fullsatt.

Det var Sirius som öppnade starkast och var det bättre laget under den första halvleken.
Sirius vann mycket boll på mitten och fick många bra och långa anfall.

Djurgården blev dock bättre och bättre ju längre den första halvleken gick och skapade målchanser som sedan resulterade i ett mål.

Djurgården gick till halvtidsvila med 1-0-ledning efter mål i den 36:e matchminuten av anfallsstjärnan Erton Fejzullahu. Mittfältaren Andreas Johansson sköt ett skott i stolpen och Fejzullahu stog på rätt plats och kunde enkelt lägga in returen i öppet mål.

Efter en bra start på den andra halvleken fick Sirius en frispark strax utanför ena sidan av straffområdet. Ett bra inlägg kom in i straffområdet och Niklas Thor i Sirius nickade in bollen bakom Djurgårdens målvakt Kenneth Höie. 1-1 efter 53 minuter spel.

I den 57:e minuten tog Sirius lednigen med 2-1 efter ett fint långskott från Joakim Runnemo. Höie i DIF-målet var chanslös.

Sirius backade hem efter sitt ledningsmål medans Djurgården tryckte på för ett 2-2 mål, men det ville sig inte för stockholmarna denna eftermiddag.
Sirius, från superettan, vann över allsvenska Djurgården efter en väldigt stark insats.

– Sirius förtjänade att vinna, vi spelade inte bra, säger Djurgårdens Amadou Jawo direkt efter slutsignalen.