Chelsea utmanar City om Celtic-talangen Dembele

Chelsea utmanar City om Celtic-talangen Dembele

13-åringen kan hamna på Stamford Bridge

Den blott 13-årige supertalangen Karamoko Dembele har vänt huvuden runt om i toppskiktet av den europeiska fotbollen, och nu uppges Chelsea vara beredda att kämpa med bland annat Manchester City och Ajax om den unge talangens signatur.

Karamoko Dembele är en naturbegåvning utan dess like. Den 13-årige yttern spelar i Celtics U-15 lag till vardags, men debuterade i Celtics U-20 lag för några veckor sedan, vilket skapade stora rubriker. Den unge mittfältaren fick komma på de sista tio minuterna, och trots att han ännu inte är särskilt lång eller utvecklad rent storleksmässigt, hade han inga problem att hänga med i matchen under de 10-15 minuter han fick spela. Dembele har redan representerat Skottland på U16-nivå men har nu även tränat med Englands U15-spelare och det ser ut som att det kommer bli en dragkamp mellan de båda länderna vad gäller vilket land Dembele skall representera.

Detsamma gäller på klubblagsnivå. Celtic har inga som helst tankar på att låta den unge supertalangen lämna, men flertalet storklubbar runt om i Europa har redan spanat in 13-åringen och vill värva honom. Sedan tidigare har bland annat Ajax, välkända för sina ungdomsakademier och förmåga att utveckla nya unga spelare på ett bra sätt, samt Manchester City visat sig vara intresserade, och nu rapporterar The Daily Star att även Chelsea vill ansluta till jakten på Dembele. De båda Premier League-klubbarna ser talangen som ett utmärkt framtidsprospekt, men Celtic sägs vara redo att hålla kvar i Dembele och kämpa för honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365