SJUklig uppvisning av Barcelona inför El Clásico

Under den senaste tiden finns det flera personer som tvekat på att Barcelona skulle vara med i racet om ligatiteln. Men i matchen mot Osasuna visade man att man fortfarande är att räkna med. Inom loppet av 16 minuter skrevs resultatet till 3-0.

Messi inledde målskyttet i minut 18 efter pass av Alexis Sánchez, fyra minuter senare var det chilenarens tur att göra mål detta efter att Jordi Alba tagit sig förbi på vänsterkanten och hittat in till Alexis. I minut 34 skulle man göra 3-0 och detta gjorde man genom Andrés Iniesta som fick på en drömträff utanför straffområdet och Osasunas målvakt Andrés Fernández var helt chanslös.

3-0 var även resultatet i halvtid.

Trots ledning med 3-0 gick Barcelona ut i den andra halvleken och tryckte ytterliggare på gasen. Messi gjorde 4-0 i minut 63 efter assist av Iniesta och Cristian Tello utökade till 5-0 kvarten senare. Osasuna kom aldrig riktigt in i matchen och slutresultatet skrevs till 7-0 efter mål av Messi och Pedro i slutminuterna.

Messi är nu den spelare som gjort flest mål i Barcelonas historia.