Sirius tog tre poäng efter viktig seger mot Hammarby

Matchen var också väldigt spännande redan från början. Båda lagen rullade boll och skapade en del halvchanser. Inga riktigt klara lägen dök dock upp för varken Sirius eller Hammarby. Ju mer tid som gick desto mer tog hemmalaget dock över matchen. De fick också, inte helt ologiskt in 1-0 efter ett fint anfall. Bollen rullades ut på vänsterkanten, ett inlägg las och Stefan Silva satte en cykelspark via stolpen och in i mål. Ett mycket vackert fotbollsmål av IK Sirius efter 35 minuter.

Nästa mål kom lite senare på tilläggstid av den första halvleken. En hörna från höger som Moses Ogbu nådde högst på när Bajen tappade markeringar och 2-0 var ett faktum. Det resultatet stod sig också när lagen gick till pausvila.

I den andra halvleken tryckte bortalaget på direkt för att få in mål och komma ikapp. Dock försvarade sig Sirius mycket bra och Hammarby hade svårt att komma till några heta chanser, men tillslut kom målet. En frispark från vänster lades in mot den bortre stolpen, bollen nickades vidare och Marko Mihajlovic tryckte in reduceringen till 2-1 efter 66 minuter.

Närmare än så kom dock inte Bajen som dessutom fick sin målskytt utvisad i slutskedet av matchen. Sirius lyckades hålla undan och vinna mot Hammarby med 2-1.