bet365

Simon Thern: ”MFF är kanske bäst i världen”

Simon Thern: "MFF är kanske bäst i världen"

Simon Thern hyllar MFF och klubbens storhet

Malmö FF är mitt uppe i en het guldstrid och man behöver bara vinna två matcher till för att säkra guldet. Mitt uppe i fighten så får man positiva besked från en möjlig hemvändare i Simon Thern som tokhyllar MFF.

Malmö FF har under de senaste åren skapat en vana att ta hem spelare som slagit igenom i klubben innan de flyttat utomlands. Markus Rosenberg och Behrang Safari är två exempel som fostrades i klubben sedan barnsben medan Magnus Eriksson är ett exempel på en svensk som misslyckats utomlands, flyttat till MFF och gjort succé. Det har blivit ett lyckat koncept för MFF helt enkelt.

Det finns redan lite krokar ute för nya eventuella hemvändare. För bara några dagar sedan öppnade Simon Thern för en hemkomst och sedan tidigare har även Jiloan Hamad sagt att det är en möjlighet. Thern som har det tufft med speltid i Heerenveen fortsätter nu ösa beröm över MFF och säger att klubben är kanske en av de största i världen.

”Jag har en jättegod relation till Malmö”

Thern sade till Olof Lundh i hans podcast för Fotbollskanalen om hur stora MFF egentligen är.
– Jag kände att med den omgivningen så var MFF – med många talangfulla spelare – det som kommer passa mig. ”I längden kommer jag att bli en bättre fotbollsspelare av det här”, tänkte jag. Och jag hade kanske fler likasinnade spelare än vad jag hade i Helsingborg. Om man ser till generationerna så var det ju ändå många som var på väg utför om man säger så. Ni förstår vad jag menar. Och då kände jag att det kanske är kul att vara med något som ändå är på väg åt andra hållet. Sen självklart är Malmö FF för mig det största du kan spela för i Skandinavien skulle jag vilja säga. Kanske till och med i världen. Det vill de väl höra där ner i Skåne. De är störst, bäst och vackrast, säger Thern innan han avslutar med att säga att han är en MFF:are numer trots sin historia i Helsingborgs IF.

Läs mer om Malmö FF på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply