bet365

Simon Gustafson talar ut om tiden i Feyenoord

Den stora svenska talangen Simon Gustafson talar ut om utlandsflytten

Tidigare i somras betalade Feyenoord cirka 13 miljoner kronor för Simon Gustafson. Trots att 19-åringen inte spelat en enda tävlingsmatch tycker han att tiden i Holland har börjat bra.

Simon Gustafson var en av Allsvenskans absolut mest spännande spelare under 2014 och första halvan av 2015. Den offensiva mittfältaren visade upp ett taktiskt och teknisk kunnande, i kombination med sin imponerande fysik, som är ytterst ovanlig inom svensk fotboll. Det gav honom en flytt till Holland och Feyenoord i somras.

Flytten gav BK Häcken cirka 13 miljoner kronor i övergångssumma. Men Gustafson har faktiskt inte spelat en enda match i Eredivisie än utan han har fått inleda sitt proffsliv från läktaren. Den tvåfaldiga svenska landslagsmannen är ändå nöjd med hur tiden i Holland har börjat.
– Det är alltid en stor omställning att byta land, inte för att jag har gjort det förut men det är mycket nytt. Jag har bott hemma hos föräldrarna innan så det är också en omställning att vara helt på egen hand. Men de har hjälpt mig med allting, säger han till Fotbollskanalen.

Gustafson trivs både med livet och med lagkamraterna menar han.
– Jag har kommit in bra. Det har gått väldigt bra med spelartruppen där det är många unga killar som är trevliga. Många är bra på engelska också.

En uppmärksammad händelse var när Gustafson presenterades av Feyenoord. Han flög in med klubblegendaren Dirk Kuyt, som också återvände till klubben, i en helikopter och landade mitt på hemmaarenan De Kuip.
– Det var väldigt speciellt såklart. Från dag ett pratades det om den grejen. Att flyga in med helikopter och landa på planen inför en fullsatt stadion, det är svårt att jämföra med något men det är klart att det var mäktigt, avslutar svensken med.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply