Shkodran Mustafi kan få Mesut Özil att stanna i Arsenal

Shkodran Mustafi kan få Mesut Özil att stanna i Arsenal

Mesut Özil ser ut att stanna i Arsenal

Enligt brittisk media ska Mesut Özil som tidigare planerat att lämna den engelska huvudstadsklubben nu ha ändrat sig och vilja förlänga sitt nuvarande kontrakt.

Arsenal har det fortfarande inte lätt när det kommer till Mesut Özils framtid i klubben. Efter uteblivna storvärvningar och resultat har det länge sett ut som att Mesut Özil varit på väg att lämna Arsenal. Tysken har trots flertalet möten om kontraktsförlängning inte tackat ja till något förslag och i somras pratades om flytt till både Real Madrid och Manchester United, men så blev inte fallet då Özil valde att stanna även under säsongen 2016/2017.

Nu ser Özil dock ut att ändrat sig, detta då man värvat hans tyske landslagskollega Shkodran Mustafi från Valencia vilket ska ha gjort Özil positiv till att stanna i kubben ännu en säsong. Mustafi ska ha övertygat mittfältaren vars kontrakt går ut 2018 att stanna även denna säsong och Arsenal kommer fortsätta att jobba på en förlängning av spelarens kontrakt, något Özil själv bekräftat.

– Jag har kontrakt till 2018. Vi har haft diskussioner men de avbröts på grund av EM-slutspelet för att jag ville fokusera fullt ut på landslaget. Nu är tanken att vi fortsätter förhandlingen, säger han till engelska Express.

Vill även förlänga med Laurent Koscielny

Enligt SFR sport är det troliga att mittbacken skriver på, men att någon överenskommelse ännu inte är nådd. Det är ännu oklart hur långt kontrakt Arsenal är beredda att erbjuda sin backgigant.

Laurent Koscielny anslöt till Arsenal 2010 från franska Lorient. Mittbacken har tidigare jagats av Bayern München och lär vara ett hett villebråd på marknaden om Arsenal inte kommer överens med fransmannen om ett nytt kontrakt.

Arsenal lånade under transferfönstrets sista dag ut Calum Chambers till Middlesbrough. Londonlaget har just nu en mittbacksuppsättning i form av Per Mertesacker, Gabriel, Shkodran Mustafi, Rob Holding och just nämnde Laurent Koscielny.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply