Sevilla siktar in sig på Mina och Rami

Europa League-mästarna jagar på två fronter

Den spanska storklubben Sevilla kommer nästa säsong spela i Champions League. Nu uppges laget vilja förstärka med Celta Vigos Santi Mina och Milan-försvararen Adil Rami.

Det blev en försvarad Europa League-titel för den spanska storklubben Sevilla, som i den polska huvudstaden besegrade överraskningslaget Dnipro med 3-2. Nu väntar en säsong med spel i Champions League för den spanska storklubben, och uppgifter säger i lokal media att de har hittat två goda kandidater till att förstärka deras trupp till i höst.

Tummen upp från Emery

Uppgifterna kommer från Diario de Sevilla och säger att den spanska klubben dels har siktat in sig på ligakonkurrenten Celta Vigos spelare Santi Mina, men också den franske mittbacken i italienska storklubben Milan, Adil Rami. Klubbens sportdirektör Monchi sägs vilja värva duon och ska enligt samma tabloid fått tummen upp av managern Unai Emery.

Enligt tidningen kan den blott 19-årige spelaren Santi Mina kosta klubben omkring 10 miljoner euro och tabloiden föreslår också att spelarens namn kan ha kommit upp i förhandlingarna som tog Iago Aspas tillbaka till Celta Vigo tidigare den här sommaren. Dessvärre ska Celta Vigo vara inställda på att behålla den lovande anfallaren som ses som en av de mest lovande talangerna de tagit fram på flera år. Det kan med andra ord krävas ett större bud för att få loss honom.

Hård konkurrens från Ligue 1

 

Samtidigt har La Liga-klubben Sevilla rapporterats vara intresserade av den forne Valencia-försvararen Adil Rami, men även intresse från franska klubbarna Lyon och Paris Saint-Germain finns för 29-åringen. Milan uppges lyssna på erbjudanden för spelaren och kan komma att försöka använda försvararen i ett försök att lura till sig den tidigare Milan-stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Adil Rami står i dagsläget under kontrakt med Rossoneri till sommaren 2017, men fick den senaste säsongen bara förtroende från dåvarande managern Filippo Inzaghi i 21 Serie A-matcher, med ett mål samt en målgivande passning som resultat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply