Seger för Bayern i premiären

Bundesliga smygstartade under fredagskvällen när Bayern München tog emot storsatsande Wolfsburg. Hemmalaget kom med mängder av skador i ryggen och man fick slänga in debutanten Gianluca Gaudino, endast 17 år gammal, rakt in i startelvan på det defensiva mittfältet. Gaudino skööte sig dock bra och fick segra i sin första Bundesligamatch någonsin med en 2-1-match.

Bayern styrde och ställde som vanligt hemma på Allianz Arena med Arjen Robben i huvudrollen. Det var genom holländaren som det första målet kom när han spelade fram Thomas Müller som enkelt kunde sätta dit 1-0 från nära håll.

Andra halvlek hann knappt börja innan det var dags igen. 67 sekunder hade det gått innan boll nummer två var i mål från Bayern. I en blixtsnabb kontring spelade Robert Lewandowski fram Robben och han placerade in 2-0 med sin vänsterfot.

Wolfsburg gav sig inte. Endast fem minuter efter 2-0-målet reducerade man genom Ivica Olic. Den förre Bayern-anfallaren fick en boll från Vieirinha och kroaten satte bollen i krysset. Manuel Neuer var chanslös.

Man fick ändå inga klockrena lägen efter reduceringen utan Bayern körde på som vanligt och höll koll på matchen på ett stabilt sätt och inkasserade därmed säsongens tre första poäng i säsongens första match.