Salzburg vann rättvist mot MFF

Malmö var dock med från början och efter ett fint och snabbt anfall så skapade de en hörna redan efter 30 sekunder. Salzburg var dock också med så det skapades lägen åt båda hållen. Hemmalaget fick ett fint läge i den 6:e minuten men Olsen räddade den gången. Österrikarna var på spelhumör och Kampl hade ett antal lägen, ett i början men den gången höll Olsen skottet. MFFs bästa läge i den första halvleken kom efter 13 minuter när svenskarna rullade upp ett fint anfall, Rosenberg kom till avslut, men Gulacsi gjorde en riktigt fin räddning.

I matchminut 16 fick Salzburg in ledningsmålet. De hade hörna där Malmö hade svårt att rensa undan bollen och tillslut dök den fram hos Franz Schiemer som tryckte till på volley mot det bortre hörnet och 1-0 var ett faktum. Efter målet fick hemmalaget väldigt mycket energi och skapade läge efter läge. Bortalaget hade inte mycket att säga till om i den första halvleken. Istället var det österrikarna som hade både skott i stolpen och ribban innan domaren blåste för pausvila.

Den andra halvleken började Salzburg bra och tempofyllt. Malmö såg trötta ut och belv och straffade ganska tidigt. I den 54 minuten fick Salzburg en frispark som Jonathan Soriano. Bollen knorrade han runt muren och in i mål. Ett fantastiskt 2-0-mål och nu såg det riktigt blekt ut för MFF.

Svenskarna gav dock inte upp och skapade ett antal lägen men det var ändå hemmalaget som förde taktpinnen. Dock hade Rosenberg ett fruktansvärt farligt läge i den 68:e minuten men målvakten Gulacsi gjorde en monsterräddning. Salzburg fick också en farlig målchans i slutet när Kampl fick friläge, rundade Olsen, sköt bollen mot mål men där stod Helander och täckte undan bollen.

När den fjärdedomaren visade upp fem tilläggsminuter så fick Malmö in en reducering. Helander la in en långboll i straffområdet. Då uppstod ett missförstånd och Salzburg-målvakten krockade med sin lagkamrat vilket gav Emil Forsberg öppet mål och han gjorde inga misstag. Salzburg vann matchen med 2-1, men trots förlust så är det ett riktigt bra resultat. Ett bra resultat inför returmötet på Swedbank Stadion.