Så mycket fick MFF egentligen för Kjartansson

Så mycket fick MFF egentligen för Kjartansson

Vidar Örn Kjartansson bringade in 41 miljoner i MFF:s kassa

Det var många som tvivlade över Malmö FF:s försäljning av Vidar Örn Kjartansson i somras. Guldet spelades ändå hem med två omgångar kvar och nu är det även avslöjat att man fick 41 miljoner för Kjartansson, inte 33.

Vidar Örn Kjartansson dominerade skytteligan i Allsvenskan under de 20 första omgångarna. Han smällde in hela 14 mål och med två omgångar kvar leder han fortfarande skytteligan, trots att tvåorna Viktor Prodell och John Owoeri spelat hela säsongen för sina respektive lag.

Många kritiserade MFF för att man sålde Kjartansson med 10 omgångar kvar och menade att man sålde guldet. Ersättaren Alexander Jeremejeff ansågs inte bra nog, men han motbevisade många av de egna fansen. Malmö FF blev Allsvenska mästare redan den 26:e oktober och dagarna efter guldmatchen mot Falkenberg avslöjade MFF goda nyheter – man fick 41 miljoner kronor för Kjartansson och inte de 33 miljonerna som det sades.

Islänningen får trots övergången vara med på den guldbonus som samtliga spelare i truppen fick ta del av då man vann Allsvenskan 2016.

Fjärde dyraste någonsin

Försäljningen av Kjartansson för 41 miljoner kronor till Maccabi Tel-Aviv innebär att islänningen blev den fjärde dyraste försäljningen någonsin från Allsvenskan. Han gick om bland annat Fredrik Ljungbergs flytt till Arsenal.

I de två omgångarna som är kvar av Allsvenskan 2016 spelar man mot Gefle respektive Hammarby.

 

SE ÄVEN: Malmö FFs löner & lönelista 2016

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply