Rummenigge: Engelska klubbar kidnappar barn

Rummenigge Engelska klubbar kidnappar barn

Bayern Münchens VD Karl-Heinz Rummenigge sågar engelska klubbar

Karl-Heinz Rummenigge är VD för Bayern München och han styrk en av världens mest framgångsrika fotbollsklubbar. Men han är kritisk till hur speciellt engelska klubbar sköter sina organisationer.

På 1970- och 1980-talet var Karl-Heinz Rummenigge en anfallare av yppersta klass, främst i Bayern München men även under sin tid i Inter och Servette. Med sitt reptilsnabba klipp i steget gjorde han 45 landslagsmål på 95 matcher för Tyskland och över 250 mål under sin 15 år långa proffskarriär.

Rummenigge är numer VD för Bayern München, hans moderklubb och laget i hans hjärta. Han har fört Bayern från en tung period i deras historia i mitten på 2000-talet till en ny storhetsperiod både i Tyskland och i Europa. Bayern är också extremt skickliga på att utveckla egna spelare och få fram världsspelare. Rummenigge gillar dock inte hur engelska klubbar sköter ungdomsrekryteringen.

”Vi vill inte värva 10-åringar”

England har under de senaste fem åren haft en utveckling där storklubbarna börjar värva spelare redan när de är mellan 10-13 år gamla, spelare som inte är från lokalområdet. Det gillar inte Rummenigge.
– Vi vill inte värva 10- eller 11-åringar som engelsmännen. Där kan man nästan prata om kidnappning. Jag hade haft moraliska tvivel, säger han till Bayerns officiella magasin och fortsätter:

– Vårt fokus är tydligt Tyskland och Bayern. Så våra talanger kommer hellre från Rosenheim än från Rio, fortsätter Rummenigge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply