Rosenbergs tidiga ledningsmål bäddade för Malmö-seger

Malmö FF Mot Halmstads BK. Toppen mot botten.

Inför matchen låg Malmö tvåa i tabellen, efter att Elfsborg igår tog över serieledningen tack vare sin 1-0-vinst mot Gefle. Men de regerande mästarna skulle inte nöja sig med en andraplats, utan rivstartade matchen mot Halmstad.

För matchinledningen blev precis så som de hade hoppats på. Redan i den tionde minuten snappade Markus Rosenberg enkelt upp en boll framför målet efter ett mycket svagt försvarsspel. Anfallaren förvaltade läget på allra bästa sätt, och 1-0 var ett faktum.

Sedan skulle det dröja till nästa mål i matchen. Men chansfattigt skulle vara onödigt att kalla det, för båda lagen skapade flera mycket heta chanser. 1-0 stod sig.

Fram tills minut 90. Då knoppade inhopparen Pawel Cibicki mycket vackert in 2-0 från utkanten av straffområdet.

Sedan knappa minuten senare plockade Guillermo Molins en boll i straffområdet efter en ny svag försvarsinsats i HBK-försvaret. Molins rundade enkelt målvakten för att sedan rulla in trean.

Halmstad skulle dock hinna med en reducering strax innan domare Mohammed Al-Hakim blåste av. På en hörna nickade Richard Magyar in 3-1, som dock Ricardinho lönlöst försökte rensa bort innanför mållinjen.

3-1, och Malmö befäster återigen förstaplatsen i Allsvenskan.