Rosenberg tvåmålsskytt när MFF besegrade Olympiakos

Malmö FF har tagit sina första Champions League-poäng. Olympiakos, som besegrade Atletico Madrid i den inledande omgången, får resa hem med noll poäng från ett kokande Swedbank Stadion efter två mål av Rosenberg.

Rosenbergs första mål föll i den första halvlekens slutminuter. Sjabbel i grekernas försvar gav 32-åringen öpppet läge och han kunde enkelt rulla in bollen i det öppna målet.

Den andra halvleken var händelserik och innehöll flera målchanser – åt båda håll. MFF skulle dock, efter att gästerna bränt flera vassa kvitteringschanser, kontra in 2-0 mot slutskedet. Det var återigen den hemvändande hjälten Markus Rosenberg som stod för det när han tryckte upp bollen i nättaket.

En minst sagt imponerande seger – och skåningarna har fortfarande inte släppt in något mål på hemmaplan under hela Champions League-äventyret (inkl kval).