Rosenberg avfärdar ryktet om läggmatch

Malmö FF kommer inte medvetet att förlora mot IFK Norrköping

Det har gått rykten om att Malmö FF ska förlora mot IFK Norrköping så att ärkerivalen IFK Göteborg inte vinner SM-guldet. Men Markus Rosenberg tycker det ryktet är löjligt och att det absolut inte kommer hända.

Härom dagen bekräftade Cmore att guldmatchen mellan Malmö FF och IFK Norrköping visas på TV4. Det kommer alltså bli en enorm tittarfest för hela det svenska folket och inte bara de 18000 hemmafansen och 3700 Norrköpingssupportrarna som kommer vara på plats i Malmö på lördag för att heja fram sitt lag till guldet.

Men uppladdningen inför helgens ödesmatch har inte bara varit positiv. Det har gått rykten och skrivits om att Malmö FF skulle förlora medvetet mot IFK Norrköping på grund av att man inte vill att ärkerivalen IFK Göteborg ska vinna guldet och därmed gå om MFF i antal SM-guld. Kaptenen Markus Rosenberg försäkrar dock folket om att det absolut inte kommer hända.
– Jag kan inte förstå diskussionen när vi har så mycket att spela för. Inget att diskutera för vår del. Vi ska vinna matchen och ta fjärdeplatsen, den är otroligt viktig för oss, säger han till Sportbladet.

Malmö har fortfarande mycket att spela för

MFF har dock fortfarande en hel del att spela för. Om man tar minst en poäng mot Norrköping så säkrar man fjärdeplatsen framför Elfsborg. Det innebär att man kommer få kvala till Europa om man själva vinner cupen i vår, eller om Norrköping, Göteborg eller AIK gör det. En sorts försäkring för deras misslyckade år i Allsvenskan.

Varför skulle det vara så viktigt för MFF att komma ut i Europa igen? Om MFF lyckas knipa en kvalplats till Europa League så kommer man bli seedat i samtliga kvalomgångar på grund av deras succé i Champions League de senaste två åren. Därmed kommer vägen till gruppspelet i Europa League vara betydligt enklare än för de andra svenska lagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply