Rosenberg segerskytt när Elfsborg besegrades

Det var också Elfsborg som började matchen bäst. De rullade boll riktigt bra och skapade också väldigt många, väldigt bra chanser. Bland annat när Henning Hauger tidigt i matchen fick friläge, men Olsen avvärjde ut till hörna. På den hörnan hade Victor Claesson ett fint skott som letade sig precis utanför stolpen.

Malmö jobbade sig dock sakta men säkert in i matchen och hade ett fint läge där Molins klackade, men Stuhr-Ellegaard räddade. Sent i den första halvleken fick bortalaget hörna. Hörnan las in på bortre, Markus Halsti nickade bollen till Markus Rosenberg som nickade bollen i mål efter 43 minuters spel.

Den första halvlekens sista spark var en frispark från Johan Larsson som gick precis utanför. När lagen gick till pausvila ledde Malmö med 1-0.

Den andra halvleken började på ungefär samma sätt som den första, det var Elfsborg som förde spelet och skapade mest. De tryckte på med hela laget, vilket ledde till stora ytor där bak så Malmö satsade mycket på kontringar. De fick många lägen tack vare det, men det var ändå hemmalaget som skapade de bästa målchanserna. Marcus Rohdén hade till exempel en nick som gick strax över. Hemmalaget borde också fått straff när Nazari tog bollen med handen i straffområdet.

Den andra halvlekens helt klart hetaste chans kom i den 96:e minuten. Elfsborg fick frispark 20 meter från mål. Anders Svensson sköt den i stolpen och sedan blåste domaren av matchen. Malmö vann med 1-0.