Rosenberg optimistisk till vändning mot Celtic

Kapten Markus Rosenberg tror MFF lyckas vända mot Celtic

Senast när det begav sig i Glasgow var Malmö FFs kapten Markus Rosenberg avstängd tillsammans med Enoch Kofi Adu. Ikväll är han tillbaka och han är optimistisk till en vändning mot Celtic och nytt spel i Champions League.

Malmö FF lyckades, till slut, få med sig ett bra resultat med sig hem från Glasgow. Efter en darrig inledning med två snabba mål emot sig så lyckades man, i matchens sista spark, trycka in 3-2 och det firades som en seger med fansen på Parkhead. Ikväll äger returmatchen rum på New Malmö Stadium (får inte heta företagsnamn i Europasammanhang) och då har Malmö två nya äss i rockärmen spelklara.

Markus Rosenberg och Enoch Kofi Adu var två av de tre i dagens trupp som var med när det begav sig förra året i Champions League. Men det var bara Anton Tinnerholm som spelade det första mötet mot Celtic som var med under förra årets sanslösa succé. Ikväll får han hjälp av två oerhört viktiga spelare som, förutom honom, också var med förra året och kommer bidra med viktig rutin.

Tror både på laget och på staden

Under presskonferensen inför matchen delade Åge Hareide ut några klassiska citat där han bland annat skällde ut flera skotska journalister. Kaptenen Markus Rosenberg fokuserade istället på att analysera dagens trupp och deras styrkor.
– Jämför man med förra året är det inte många som är kvar, men ändå gjorde vi en sådan bragdmatch igen mot Salzburg. Det är publiken som ger dig energi och lyfter dig i de tunga lägena. Sedan har vi ett lag — vi hade det även förra året — som är mer anpassat för offensiv fotboll och offensivt tänk. När vi kör full fart framåt hemma och pressar högt och vinner bollen högt är vi bättre, sade Markus Rosenberg under presskonferensen.

– Så sett kanske det är det. Men första gången är alltid första gången. Förra året var ekonomiskt sett betydligt viktigare för Malmö FF än detta år. Så det är alltid svårt att jämföra, sade Rosenberg på frågan om det skulle vara en större bedrift att ta sig till Champions League i år.

Rosenberg avslutar med att säga att skicka en hälsning till staden och mana på alla supportrar som kommer ge dem kraft.
– Hela staden har fått oss att tro. Vi vet att det kommer bli samma tryck som det alltid är i Europa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply