bet365

Ronaldos sämsta start på fem år

Inte gjort så lite mål sedan 2010/2011

Cristiano Ronaldo har de senaste åren befäst sin position som en av världens bästa spelare genom tiderna, mycket tack vare sin enorma målskörd. Men den här säsongen har det inte gått lika bra för portugisen – och hans start på säsongen är den sämsta på fem år.

Cristiano Ronaldo har inte riktigt fått saker och ting att fungera som det ska under inledningen av den här säsongen. Utöver sina fem mål mot Espanyol, som ändå gör att han just nu leder skytteligan, har yttern inte lyckats hitta nätet en enda gång under de sex inledande matcherna.

13 skott – noll mål

Det innebär att den här säsongsinledningen är den sämsta för 30-åringen rent målmässigt sedan hans andra säsong i Real Madrid 2010/2011 då han bara lyckades göra tre mål på de sex första matcherna. Det trots att han i den förra matchen mot Malaga avlossade hela 13 skott, i snitt ett var sjunde minut.

Tio mål på fem matcher

  • Förra säsongen hade han efter sex matcher lyckats göra dubbelt så många mål som nu, trots att han då missade en match på grund av skada. Bland annat fyra mål mot Eibar och tre mot Deportivo gav honom en start med tio mål som i längden gav honom skytteligatiteln.
  • Säsongen innan det lyckades han göra sex mål under ineldningen av säsongen, alltså ett mer än han har nu. Då dröjde det till den tredje omgången innan det första målet kom, men målskyttet fortsatte sedan i jämn takt över hela säsongen.

Hattrick räddade statistiken 2011 och 2012

  • 2012/2013 gjorde han också sex mål på de sex inledande matcherna, mycket tack vare ett hattrick mot Deportivo i den sjätte omgången.
  • Sin tredje säsong i Real Madrid-tröjan 2011/2012 inledde Ronaldo lysande. Ett hattrick i den första matchen följdes upp av ett mål också i den andra omgången. Sedan dröjde det till den sjätte omgången då han återigen slog till med ett hattrick, vilket innebar sju mål på de sex inledande matcherna.

Första säsongen blev det fem mål

Inte heller debutsäsongen i Real Madrid var sämre än den här, då han också lyckades göra fem mål, precis som nu. Då var målen visserligen mer utspridda med mål i de fyra första matcherna. Han missade då dessutom den sjätte omgången i La Liga på grund av skada.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply