Roma närmar sig supertalangen från Augsburg

Abdul Rahman Baba uppges skriva på för Roma inom kort

En av världens största vänsterbackstalanger heter Abdul Rahman Baba och spelar för Augsburg. Ghananen har exploderat i Bundesliga och kommer troligtvis spela för Roma redan nästa säsong.

Det finns hypade supertalanger som får media efter sig från dag 1 de slår igenom, Martin Ödegaard är ett ypperligt exempel. Och så finns det även de supertalanger som får växa till sig ifred och explodera utan att någon egentligen vet om det, Abdul Rahman Baba är ett mycket fint exempel på det. Ghananen har endast spelad en säsong som ordinarie i Bundesliga men har redan fått de flesta världsklubbarna efter sig.

I några veckors tid har ryktena intensifierats runt Baba. Chelsea, Manchester City, Juventus och Roma har varit de klubbar som det har pratats om mest. Chelsea uppgavs vara mycket nära en övergång med Baba, men det saknades en del i de personliga detaljerna till slut. Nu uppger Sky Italia att Roma är överens med både Augsburg och Baba.

Kostar runt 200 miljoner kronor att köpa loss

Chelsea erbjöd cirka 1,8 miljoner euro per år till Baba, men det var inte tillräckligt. Roma erbjuder istället 2,2 miljoner euro per år i lön, alltså cirka 20 miljoner kronor. Det enda som är kvar i förhandlingarna är hur mycket bonusar som ska ingå i kontraktet, en oftast överkomlig del i slutförhandlingarna.

Augsburg ska hoppas kunna få cirka 230 miljoner kronor, inklusive bonusar, för sin supertalang. Roma däremot ska max vilja betala 210 miljoner kronor för Baba, inklusive bonusar. Det ska dock inte vara tillräckligt stor skillnad för att stoppa en affär utan Sky Italia menar att vi kan förvänta oss att se Baba i en Roma-tröja nästa säsong.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply