Rodgers öppnar för en Gerrard-återkomst

bet365

Steven Gerrard kan återvända till Liverpool

Liverpools lagkapten och legendar Steven Gerrard kommer som de flesta redan vet lämna klubben efter säsongen då äventyret fortsätter i amerikanska LA Galaxy. Nu öppnar dock Liverpools tränare Brendan Rodgers för att Gerrard kan återvända till klubben. 

På lördag gör Steven Gerrard troligtvis sin sista match på Anfield då hans Liverpool tar emot Crystal Palace. Där väntas mittfältaren ta ett emotionellt farväl av publiken för att sedan flytta till Los Angeles, där spel med de regerande MLS-mästarna LA Galaxy väntar för 34-åringen. Nu öppnar dock Liverpools tränare Brendan Rodgers för att det trots allt kanske inte blir legendarens sista hemmamatch i den röda tröjan.

Gerrard kan återvända till Liverpool på lån

Anledningen är att den amerikanska ligan slutar i December, för att sedan börja igen i Mars. Gerrard ska då troligtvis komma tillbaka till Melwood för att hålla sig i form under den tiden, och nu öppnar Rodgers för att man kan låna in sin nuvarande kapten under vintermånaderna, även om inga samtal har hållits ännu.

– Vi har inte hunnit prata om det, så vi får se hur det artar sig, säger den engelske tränaren till Liverpool Echo.

– Steven har gjort klart att han vill hjälpa klubben så mycket han kan och på vilket sätt det än skulle vara, om vi känner att vi skulle behöva honom som spelare så är det någonting vi får kolla på när det blir aktuellt.

”Han ger sitt yttersta varje dag”

Tränare Brendan Rodgers avslutar med att hylla sin legendariske spelare, som kom till Liverpool redan 1987, då endast sju år gammal.

– Vårat fokus har varit på att avsluta den här säsongen på ett fint sätt, han (Gerrard) ligger aldrig på latsidan. Han ger alltid sitt yttersta varje dag.

Utlåningar inte ovanligt

Utlåningar av denna typ är inget ovanligt och har ofta visat sig lyckade, bland annat gjorde Landon Donovan det mycket bra under sina lån till Everton säsongerna 2009/2010 samt 2011/2012. Irländaren Robbie Keane är ett annat exempel som säsongen 2011/2012 lånades in till Aston Villa och stod för flera bra insatser.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply