bet365

Robin Simovic flyttar till Japan och Nagoya Grampus

Robin Simovic lämnar Helsingborg för Japan

Efter två säsonger i Helsingborgs IF står det klart att Robin Simovic lämnar klubben och flyttar till Japan för att skriva på för den japanska storklubben Nagoya Grampus.

Robin Simovic gjorde en bra säsong när HIF slutade på åttonde plats i årets allsvenska och nu väljer 24-åringen att gå vidare i karriären, detta genom att flytta till Japan och Nagoya Grampus.

– Ja, nu är allt klart och då kan jag berätta att det stämmer att Robin är klar för Grampus. Både han och den japanska klubben är väldigt nöjda med övergången. De har verkligen visat att de vill ha Robin. Han kommer till en bra liga, en stor klubb och det är klart att han tjänar bra mycket mer än i Sverige, säger agenten Hasan Cetinkaya som sytt ihop övergången för den japanska klubben.

Simovic har spenderat de senaste dagarna i staden och har även klarat den obligatoriska läkarundersökning. Presentationen sker på torsdag.

Efter att ha vunnit J-League 2010 och kommer på andra plats året därpå har man haft det desto tyngre de senaste säsongerna och i år slutade man på nionde plats. Nu satsar man på att komma tillbaka till toppen och har därför värvat in Simovic som är stor, stark, fysisk och har ett bra målsinne.

Klubben ägs av Toyota och har därför en bra ekonomi, något som Simovic säkert märkt av. Fotbollskanalen pratade med spelarens agent Lamin Toure som också är på plats.

– Det har varit många klubbar som har visat intresse för Robin och det har varit en del spekulationer. Nu är vi glada för att allt är klart. När Nagoya Grampus visade hur mycket de vill ha Robin så fanns det inget att tveka på, det var ett erbjudande man inte kan tacka nej till, säger Toure.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply