bet365

Rijkaard vill gärna återvända till Barcelona

Frank Rijkaard vill tillhöra Barcelona igen i framtiden

I hela fem år var Frank Rijkaard en mycket uppskattad tränare i FC Barcelona innan han lämnade posten. För tillfället arbetar han inte som tränare, men han vill gärna återvända till Barcelona i framtiden.

Frank Rijkaard är ett stort namn inom både spansk, holländsk och italiensk fotboll. Som spelare var han en elegant mittback eller innermittfältare som var en del av Ajax gyllene generation på 1980-talet. Hans karriär bar vidare till Italien och han representerade Milan i fem år och han skriva sig in i deras historieböcker likaså.

Rijkaard var en extremt intelligent spelare som, väntat nog, blev tränare och hans första uppdrag var för Hollands landslag 1998. Efter den perioden var han i Sparta Rotterdam innan han tog över Barcelona 2003. Där bildade han ett av tidernas starkaste lag och vann La Liga flera gånger, gick segrande ur Champions League och gjorde Leo Messi till den världsspelare han är. Och dit vill Rijkaard återvända i framtiden.

”Det är en del av mitt liv”

I en intervju med Marca förklarar den numer oanställda tränaren om hur gärna han vill leva i Spanien och tillhöra Barcelona ännu en gång i livet.
– Än så länge har jag inga planer på att bli en tränare igen, just nu, men i framtiden vet man aldrig. Jag vill gärna återvända till Barcelona någon gång. Jag har många fina minnen därifrån och det är en del av mitt liv.

 

 

MISSA INTE: Åtta tränare med absurda krav.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply