Reus straffade Braunschweig när Dortmund vann

Champions League-finalisterna Borussia Dortmund tog emot Eintracht Braunschweig på Signal Iduna Park, en match som många trodde var avgjord på förhand till de förstnämndas favör – men favoriterna fick det förvånansvärt kämpigt.

Efter mycket trögt flytande spel från det gulsvarta laget kom Jonas Hofmann i ett bra läge och kunde göra det efterlängtade målet och den ”gula väggen” fick äntligen jubla i den 75:e minuten.

Sedan ökade ledningen i och med att Marco Reus skjutit in 2-0 på straff. Tysken kunde enkelt placera in bollen från straffpunkten, och segern var så gott som säkrad med 86 minuter spelade.

Braunschweig skulle dock sätta hemmalagets nerver på prov då Kevin Kratz reducerade endast tre minuter senare, men Dortmund kunde hålla ut resten av matchen, och laget plockar alltså tre nya poäng i jakten på Bundesliga-titeln.