Reus hattrick-hjälte för Dortmund

Men det började som sagt illa för Dortmund. Redan efter nio minuter gjorde Christian Gentner 1-0 för hemmalaget Stuttgart, och bara tio minuter senare dubblade Martin Harnik ledningen.

Det fanns dock en spelare på planen som inte vek ner sig. Marco Reus, som har haft skadeproblem under säsongen, reducerade i slutet av den första halvleken – något som låg till grund för en drömvädning.

Kvitteringen kom i mitten av den andra halvleken när Georg Niedermeier drog på sig sitt andra gula kort, samt ordnade straff för gästerna. Reus förvaltade den på bästa sätt.

Segermålet kom sent. Medbara sju minuter kvar av matchen fullbordade Reus sitt hattrick, och såg till att Dortmund befäster sin position som trea. Det då Bayer Leverkusen tappade viktiga poäng mot jumbon.