Real Sociedad missade segerchansen i Pamplona

Real Sociedad är inne i en tyngre period och har haft svårt att plocka trepoängare de senaste matcherna. Eftermiddagens match borta mot Osasuna kom att gå i samma melodi.

Till en början såg läget ljust ut för baskerna och redan efter åtta minuters spel tog man ledningen. Nyckelspelaren Carlos Vela hittade fram till uruguayanen Chori Castro som hittade nätmaskorna till 0-1.

Real Sociedad kämpade vidare, men hade problem att hitta fram till de allra vassaste lägena, medan Osasuna skapade en hel del halvchanser. En kvart in i den andra halvleken fick Osasuna utdelning sedan Roberto Torres hittat fram till Oriol Riera, som nickade in kvitteringen.

Ställningen stod sig matchen ut och Real Sociedad knaprade därmed in på Sevilla och är nu jämsides med andalusierna, som håller ett grepp om femteplatsen tack vare bättre inbördes möte med Real Sociedad.