Real Madrid vann enkelt i Madrid-derbyt

Rubrikerna inför kvällens match handlade om Bale. Walesaren skulle få göra sin debut på Santiago Bernabeu framför den exalterade publiken. Istället utgick Bale med en skada på uppvärmningen och ersattes istället av Isco i startelvan.

Det fortsatte på den dåliga vägen för Real Madrid. Redan i den fjärde minuten gjorde Getafe 1-0 efter en styrning av Pepe som ställde Diego Lopez.

Som så många gånger innan fick Real Madrid jobba i underläge. Det skulle inte dröja länge innan kvitteringen kom.

En kvart efter Getafes mål slog Di Maria in en frispark från kanten som träffade Ronaldos fot perfekt. Ronaldo drog till med ett skott men Moya i Getafes mål räddade avslutet men han var dock chanslös när Pepe stormade fram på returen.

Real Madrid var dock inte nöjda där. Ungefär 15 minuter efter kvitteringen skulle de också ta ledningen. Ronaldo slog en frispark som tog på en utsträckt arm i muren. Domaren tvekade inte utan pekade bestämt på straffpunkten. Cristiano Ronaldo stegade fram från elva meter och slog säkert in ledningen. 2-1 efter 33 minuter. Det var också ställningen i halvtid.

Andra halvlek blev en lite sömnigare historia. Dock var Real Madrids målskörd långtifrån klar. Efter dryga timmen spelad slog Ronaldo en snabb frispark på kanten till Isco. Isco i sin tur drev bollen in till straffområdet och knorrade in bollen väldigt snyggt i bortre hörnet. Detta var Iscos fjärde mål för säsongen.

Getafe hade inte mycket att säga till om i matchen. ”Los Blancos” spelade enkelt runt bollen i laget för att säkra resultatet. Karim Benzema hade några väldigt bra lägen för att utöka ledningen men fransmannen hade ingen bra dag.

Spiken i kistan skulle komma i den tredje tilläggsminuten. Ronaldo stod för matchens delikatess när han klackade in bollen efter ett inspel av Sami Khedira. Konststycket blev också det sista som hände i matchen.

Real Madrid går i och med segern upp på en tredje plats i tabellen bakom Atletico Madrid och Barcelona som båda står på femton poäng vardera. Getafe däremot trillar ner på en fjortonde plats med endast fyra ihopspelade poäng.

För Real Madrids del väntar Elche borta på onsdag, och för Getafe står Celta för motståndet redan på tisdag kväll.