Real Madrid till semifinal trots förlust

Matchöppningen var rafflande, det hände saker hela tiden. Matchens första riktiga målchans kom i den 17 minuten när Piszczek fick bollen på handen och domaren pekade på straffpunkten. Di Maria stegade fram, men halkade, och Weidenfeller räddade straffsparken. Endast två minuter senare hade Mkhitaryan en bra chans men bollen gick utanför. Sen kom dock målet. Efter slarv av bortalaget kunde Marco Reus runda Casillas och lägga in 1-0 i den 24:e minuten.

Dortmund fick också in 2-0 lite senare. Bortalaget slarvade återigen och hemmalaget rullade upp ett fint anfall. Lewandowski sköt via Casillas i stolpen men returen kunde Reus skjuta i mål. 2-0 stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken skärpte sig Real Madrid rejält. Den första kvarten var det de som låg på mest och var nära ett mål men fick inte in bollen. Sen tog Dortmund över spelet igen. Bland annat hade Mkhitaryan ett skott i stolpen och inom loppet av fem minuter gjorde Casillas två jätteräddningar och höll kvar Real i matchen. Los Blancos lyckades också hålla tätt hela andra halvlek och gick vidare till semifinal efter sammanlagt 3-2.