Real Madrid-stjärnan uppges återvända till Real Sociedad

Asier Illarramendi uppges lämna storklubben

Den spanske mittfältaren Asier Illarramendi kan mycket väl ha gjort sitt i Real Madrid. På måndagen kom uppgifter som säger att han är mycket nära att återvända till Real Sociedad, i en affär värt 15 miljoner euro.

Rykten har figurerat kring mittfältaren Asier Illarramendi den här sommaren med uppgifter som dels länkat honom till engelska storklubben Liverpool och Champions League-finalisten Juventus, men också tillbaka till förra klubben Real Sociedad. Och för er som drömmer om en återkomst för spanjoren, här kommer väldigt goda nyheter.

Prislapp på totalt 15 miljoner euro

Enligt den Madrid-baserade tabloiden AS ska nämligen samtal ha intensifierats mellan Real Sociedad och Real Madrid under dagen, med intentioner att en affär närmar sig mellan parterna. Affären skulle enligt tidningens uppgifter kosta totalt 15 miljoner euro för Real Sociedad, där 10-12 miljoner euro betalas ut direkt och resterande när ett visst antal matcher genomförts av spelaren. Uppgifterna säger dock även att det kan bi aktuellt med en klausul som ger Real Madrid en procentuell del av summan vid en framtida försäljning av spelaren.

Blev Real Madrids dyraste spanska köp

Transfersumman som nu ser ut att ta honom tillbaka till Real Sociedad är noterbart mindre än hälften så stor som den som skickade honom i motsatt riktning sommaren 2013. Han blev då i och med transfersumman på 32 miljoner euro, den dyraste spanjoren i Los Blancos historia. Spelaren som då värvades in som en framtida ersättare till Xabi Alonso har dock inte infriat förväntningarna på Santiago Bernabeu och utstår numera hård konkurrens om speltiden.

Affären som är på väg att ske kan dock enligt AS komma att förhindras om en annan klubb erbjuder mer än 15 miljoner euro, vilket betyder att hoppet lever för de andra intressenterna. Gällande spelarens personliga villkor med den snart nygamla klubben så kommer han förmodligen få se sin årslön sänkas från den nuvarande på 2,5 miljoner euro han har i Madrid.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply