Real Madrid på jakt efter Dele Alli

Real Madrid på jakt efter Dele Alli

Den spanska stormakten vill åt talangen

Tottenham Hotspur har åtnjutit en mycket framgångsrik säsong och har visat att de satsat på sin unga trupp, något som fått Real Madrid väldigt intresserade och framförallt av mittfältsklippan Dele Alli.

Tottenham Hotspur har haft en fantastisk säsong. Som yngsta trupp i Premier League har de lyckats med att uppehålla statistik som bästa defensiv och har den bästa målskillnaden med hästlängder och bara öser in mål. De har säkrat Champions League spel för första gången på flera år och tränare Mauricio Pochettino, som har byggt upp truppen från grunden, har precis skrivit på ett nytt femårskontrakt. Därtill har flertalet nyckelspelare redan svurit sin trohet till klubben och en ny arena kommer att stå klar om två år för Spurs. Det är alltså mycket som händer runt Londonklubben.

En av de största stjärnorna i Tottenhams lag utan stjärnor är Dele Alli, som kom från MK Dons för 5 miljoner pund förra året. Enbart 20 år gammal har han redan lyckats slå sig in i A-laget och har gjort ett stort intryck på klubben såväl som övriga lag i Premier League. Han har spelat 33 av Tottenhams 36 Premier League matcher den här säsongen varav 28 matcher har varit från start.

Men nu rapporterar Express att Allis imponerande form, med 10 ligamål till sitt namn, har dragit till sig uppmärksamhet från bland annat Real Madrid. Den spanska stormakten är känd för att ha värvat in Tottenhams topptalanger under de senaste åren, där bland annat Gareth Bale och Luka Modric har växlat över till den spanska huvudstaden.

Ordförande Daniel Levy har dock ingen tanke på att sälja den unge engelske mittfältaren och The Telegraph hävdar att Levy inte skulle sälja Alli för 100 miljoner pund, vilket ger Madrid någonting att bita i om de vill ro hem affären av mittfältaren. Alli har ett kontrakt till sommaren 2020 hos Tottenham.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply