Real Madrid hänger med i toppen

Efter att både Barcelona och Atlético Madrid vunnit sina matcher tidigare under lördagen var Real Madrid piskade att ta tre poäng hemma i Madrid-derbyt mot Rayo Vallecano för att hänga med i kampen om ligatiteln. Det gjorde också Carlo Ancelottis mannar utan större problem med en 5-0-seger på Santiago Bernabeu.

Hemmalaget tog ledningen efter en kvart när Gareth Bale hittade in med en perfekt passning till Cristiano Ronaldo, som sprang förbi försvaret och rullade in 1-0 vid den bortre stolpen. Därefter lyckades dock Rayo freda sitt mål och de låg bara under med ett mål när lagen gick till pausvila.

I andra halvlek rann det dock iväg rejält. Högerbacken Dani Carvajal hängde med upp i ett anfall efter 55 minuter och gjorde sitt första ligamål för Real Madrid efter att en felvänd Ronaldo passade bollen bakåt till sin lagkamrat och Carvajal avslutade säkert med vänsterfoten.

Sedan var det dags för Bale att kliva in i handlingarna med två mål inom loppet av lika många minuter. Det första kom efter 68 minuter när walesaren fick helt öppet mål efter ett inspel från Angel di María och enkelt kunde rulla in 3-0.

Det andra målet gjorde Bale helt på egen hand när han fick bollen och löpte från eget straffområde, sprang förbi motståndarna och rullade in 4-0 efter att ha blivit fri med Ruben.

Det sista målet i matchen var det snyggaste. Inbytte Alvaro Morata hittade bortre krysset med sin högerfot efter 78 minuters spel. Ett riktigt klassmål som fick sätta punkt för matchen.

Segern tog Real Madrid upp på 73 poäng i La Liga-tabellen, tre poäng efter Atlético Madrid och två efter Barcelona. Sju omgångar återstår att spela av den spanska ligan.